luni, 12 septembrie 2011

Inteligenţă daneză

           Se-ntâmplă şi la case mai mari  


                      Initiativa disperată a Partidului Poporului Danez (Danks Folkeparti - DF) de a împărti bombe lacrimogene bătrânilor pentru a se proteja de eventualele atacuri este explicată la postul de radio danez DR de un purtătot de cuvânt al partidului, Peter Skaarup, ca o necesitate în apararea populaţiei vârstnice este asemănătoare perlelor de la Bac din anul acesta.

                      Ne-am tot uitat si ne mai uităm încă cu invidie spre Danemarca şi/sau ţările scandinave, dorind cel puţin jumătate din bunăstarea şi civilizaţia lor, scump plătită prin impozite.

                      Promisiunea populistă de a atrage alegători doar cu trei zile înainte de alegerile legislative, este sortită eşecului şi pentru că bombele cu gaze lacrimogene sunt ilegale în Danemarca, acestea fiind folosite doar de poliţie şi în penitenciare.  

                     O asemenea acţiune implică un număr de un milion de bombe lacrimogene, statisticile arată că, anul trecut au avut loc doar 22 cazuri de furt prin efracţie în prezenţa ocupanţilor.  Nemaivorbind de imposibilitatea practică de a fi folosite rapid si eficient de persoanele vârstnice, multe bolnave, imobilizate in scaune cu rotile sau bolnavi psihici.


                    Intrucât sondajele arată o creştere a simpatiei populaţiei spre forţele de centru-stânga, ce ar pune capăt influenţei de zece ani a DF  alături de Guvernul minoritar, este o recunoastere publică a înfrângerii.
                    Ingeniozitatea de care au dat dovada populiştii acestui partid, dovedeşte încă o dată că danezii sunt cap de listă în multe domenii.


 

Un comentariu:

  1. Ziarele (aici şi aici) spun că socialiştii, prin Helle Thorning-Schmidt (Elena Udrea a Danemarcei), vor câştiga alegerile, care va fi prim-ministru.

    RăspundețiȘtergere