duminică, 9 ianuarie 2011

Căsătoria, o legătură permanentă?

              


Relaţiile interumane mai sunt ele o mângâiere, ziua nunţii mai este oare acea poveste de basm la care visează toate fetele?

In Europa, o femeie din cinci  este bătută într-un moment al vieţii de soţul sau concubinul ei, declara A. Diamantopoulou, comisar european pentru relaţii sociale, înca din anul 2002. La  Conferinţa ministerială pe tema "Violenţa împotriva femeilor", ţinută în Spania, doamna Diamantopoulou a făcut următoarea remarcă: "In general, femeile între 15 şi 44 de ani ajung să fie mutilate sau ucise mai degrabă din cauza comportamentului violent al soţului decât din cauza malariei, a cancerului,  a accidentelor rutiere sau a  războiului."

                     In Marea Britanie, "la fiecare trei zile, o femeie moare din cauza violenţei în familie", iar în Irlanda, mai bine de jumătate din femeile ucise au fost omorâte de soţii lor sau de parteneri."

                    Si în Austria, spune cotidianul Le Monde, "jumătate din numărul cazurilor de divorţ au la bază plângerile soţiilor care îşi acuză soţii de tratament extrem de dur."

                   Unele state din Europa acordă multă atenţie si, totodată, suficiente avantaje materiale familiilor monoparentale. Violenţa conjugală ce distruge  sufletul copiilor justifică raţionamentul pentru care state din UE, mai ales  cele la care privim cu admiraţie încurajează şi protejează familiile monoparentale.

                  In România mai există, oare, violenţă conjugală?

                  Eu una, nu cred, ar fi un vis urât!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu