marți, 15 noiembrie 2011

lumea în obiectiv


Stiaţi că...


                   In Germania, 7 din 10 bebeluşi au deja un profil pe net şi o adresă de e-mail creată de părinţii lor?  Unii părinţi chiar postează fotografii sau imagini ecografice cu copilul. Specialiştii însă îndeamnă la precauţie, deoarece fotografiile postate online îl pot însoţi pe un copil toată viaţa. ( Baby und Familie, Germania)
                        
                                                     *


                   Potrivit unor statistici date publicităţii de
guvernul Rusiei,  o femeie moare in fiecare ora din cauza violenţei domestice. Peste 650.000 femei sunt victime ale violenţei domestice în fiecare an, iar 14.000 mor anual, arată organizaţia pentru drepturile femeilor ANNA, citată de Inquirer.
                  Prin comparaţie, în Marea Britanie se întâmplă un deces la 3 zile, tot din cauza violenţei domestice. Dar, în Rusia este o societate patriarhală, unde "femeile s-au obişnuit cu violenţa, pe care o tratează ca pe un simplu conflict în căsnicie", explică M. Pisklakova, preşedinta organizaţiei ANNA.(Ria Novosti, Rusia).
                  Iar la noi în ţară,  numărul victimelor violentei domestice a crescut cu 50% în ultimii 5 ani, înregistrându-se 778 decese, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Familiei.
                  Cea mai mare pondere o au cazurile de violenţă domestică din intervalul 2004 - 2009, victimele de sex feminin de vârstă 0 - 14 ani (17,69%), apoi cele de 25 - 35 ani (14,25%), iar cele de 35 - 45 ani au un procent mult mai mic (14,16%).

                                                            *


                  Pe muntele Everest, la altitudini de 6 858 m şi 7 752 m, zăpada   conţine arsenic şi cadmiu în cantităţi ce ameninţă sănătatea celor ce consumă apa provenită din topirea ei. Cauza este, se pare, poluarea provocată de activităţile umane. (Soil Survey Horizons, SUA).





                                                           *


                     Singura editură autorizată să tipărească Biblii în China a scos   recent de sub tipar cel de-al optzeci milioanelea exemplar. Editura produce un milion de Biblii pe lună, un sfert din totalul de exemplare tiparite la ora actuală la nivel mondial. (Xinhua, China).


                                                           *


                     "Puţin peste 10% dintre americanii adulţi (10,1%) au părăsit Biserica Catolică, deşi au crescut în familii catolice." (National Catholic Reporter, SUA). Cauza: ancheta ce a scos la iveala 475 de cazuri de pedofilie si scandalul despre practicile homosexuale din rândul prelaţilor catolici.

                                                           *


                     India  produce anual peste o mie de filme, cu mult mai mult decât oricare altă ţară.

                                                           *

                    Doar în Statele Unite se publică săptămânal peste o mie de cărţi.


                                                           *

                   Patru mari case de discuri produc în total circa 30.000 de albume pe an.

                                                      * * * * *
                 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu