marți, 1 noiembrie 2011

Vorbind aproape singur...



           Strada noastră - groapa de gunoi!


           
          
          De ce acceptăm aceasta situaţie? De ce primăriile, asociaţiile nu se implică mai mult? Cine sunt cei ce aruncă gunoiul în stradă? Cum să facem o reeducare în acest sens?  Si multe altele.

          Recunosc, sunt tentată, de multe ori să acuz doar o parte a populaţiei pentru aceasta carenţă în educaţie... dar, în acest caz, cum se explică că marile magazine, farmacii, măcelării etc., firme cu pretenţii, care altfel m-ar face bucăţi pentru o acuză sau o observaţie mult mai nevinovată,  nu dau atenţie acestei contradicţii: gunoaiele ce înconjoară sau  sunt plimbate de vânt în jurul firmei, magazinului? Vine iarna, cu preţurile si costurile tot mai mari dar şi cu gheaţa şi zăpada strânse în forme "artistice" pe trotuare, în staţii, în faţa magazinelor şi pe alei şi care ne pricinuiesc aşa de multe neplăceri? Vin sărbătorile, prilej de veselie şi bună dispoziţie, dar şi de mâhnire când afară te întâmpină vitrinele frumos aranjate şi gunoaiele care te obligă să faci slalom printre ele.

          Intreb, iar şi iar, ce face primăria? Până unde se întinde grija pentru oraş?
          
          De ce nu e şi în alte ţări la fel? Nu mă refer la India sau alte ţări din Orientul Apropiat.
          In grija sa pentru cetate, a prevăzut domnul primar, şi aplicarea unor amenzi acelor firme, magazine în special, organizaţii, asociaţii în faţa cărora stau gunoaiele ca un trofeu? Ar fi şi asta o sursă de venituri.

           O, ce tare se strigă că nu se pot face angajări de personal care să urmărească cine aruncă, unde aruncă gunoiul şi aşa mai departe. Dar nu e nevoie de angajări suplimentare! Cu 2-3 oameni, pe bicicletă sau motoretă, care să colinde oraşul, cu împuternicire de la primărie,care să atenţioneze patronii, asociaţiile de proprietari  - după care, amendaţi. O dată, de două ori ... fără discuţii, fără intervenţii pe uşa din dos, cu finul, naşul, vărul, cumnata etc. Fără milă!

           
          Problema aceasta, a străzii confundată cu groapa de gunoi, e problemă  veche şi  fără sfărşit. 

           De unde vin aceşti indivizi ce convieţuiesc aşa confortabil cu gunoaiele din stradă, ce carenţe au, de ce nu se pot educa, sancţiona, civiliza într-un cuvânt?
            Sunt multe întrebări şi toate fără răspuns!

           Acum, vă invit la o plimbare prin oraş, pentru ca la plajă locurile s-au ocupat. Poate la vara viitoare se va găsi un loc mai pitoresc.

            Cu drag,
             Eu, Otilia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu