joi, 15 martie 2012

miniaturi din calendar




                 A fi sau a nu fi regalist

                      Subiect din calendar.
                     
                     Eu sunt pro-monarhie. O spun deschis, fără teamă şi în cunoştintă de cauză. De fapt, poporul român este regalist în esenţă. Mutilat spiritual si derutat de propaganda comunista, stă la răscruce de drumuri si nu-şi mai aminteşte decât ultima parte a "discursului": regele a fost rău, a furat, a trădat...!
                    Ce inseamnă a fi regalist?  De ce se tem românii de monarhie?
Sau e mai bine să ne intrebăm de ce urăsc românii monarhia? Datorită propagandei comuniste ce timp de cincizeci de ani a încercat, şi a reuşit,  să schimbe felul de a gândi şi  ne-a transformat in roboţi.

                    Pentru că, în tot acest timp, de bunăstare socialistă, s-a  tot aşteptat (şi se aşteaptă în continuare) ca cineva de sus, să  spună ce să facem, ce să citim,ce să mâncăm, când sa mâncăm, când să facem copii, câţi copii să facem si tot asa, când "dragii noştri conducători" de atunci şi de acum, aveau magazine speciale, restaurante speciale, case doar pentru ei si ai lor, salarii şi pensii mari, multe dintre aceste avantaje moştenindu-se şi astăzi, într-o formă mult mai acută, si-atunci, revin, de ce nu monarhie?
                    Nu mai amintesc de nivelul de trai al ţărilor regaliste. Acolo monarhul nu se amestecă in treburile interne ale guvernului, ca la noi, doar reprezintă.
                     Dacă tot suntem formaţi să ascultăm, să aşteptăm ca preşedintele să ne spună ce să facem şi îi suntem loiali, atunci de ce să nu fim loiali unui rege sau unei reginei?
                     Democraţia nu se poate exprima spre binele nostru, pentru că e democrată şi pentru că noi, românii, votăm încă cu inima nu cu mintea. 


                                                     
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu