vineri, 9 martie 2012

orizontul lumii

pe scurt

N.Y. Times: economia Germaniei are o problemă majoră care ne afectează pe toți

                   În ultima vreme, tot mai multe publicații prestigioase au început să se uite cu ochi tot mai critici la ceea ce se consideră a fi o adevărată slăbiciune a economiei germane: suprareglementarea.

 More: adevarul.ro                     


                                    ***

Analiză New York Times: Cum se împacă Europa Centrală și de Est cu trecutul ei comunist

                   Odată cu trecerea timpului, ţările care s-au aflat sub conducere comunistă încep să se împace cu trecutul lor. În ultimii ani, ţările din Europa Centrală şi de Est au luptat pe mai multe fronturi cu trecutul lor comunist. Renumitul cotidian The New York Times face o radiografie a acestor ţări, care astăzi încearcă să meargă mai departe.
Luna trecută,o instanță judecătorească din Polonia a descoperit că liderii comuniști aflați în spatele impunerii legii marțiale din decembrie 1981 făceau parte dintr-un grup de infractori. Președintele bulgar încearcă să înlăture ambasadorii care au fost agenți de spionaj. 

More: adevarul.ro 

                                                                                                                  *** 

Oferte de muncă în Danemarca: crescător de animale şi lucrător în fermă de pomi

                  Una dintre ultimele oferte de muncă primite la AJOFM Alba prin reţeaua EURES este de crescător de animale în Danemarca. Cei care doresc să aplice trebuie să ştie că pot câştiga peste 1.000 de euro pe săptămână.
Candidaţii trebuie să aibă între 18-30 ani şi să fi absolvit liceul agricol sau facultatea cu profil agricol în 2011, la specializările zootehnie şi medicină veterinară. Carnetul de conducere constituie un avantaj, la fel ca şi experienţa în creşterea animalelor. 

 Dintr-un comentariu la articol:


Deci sa facem un calcul : ce se cere , ce se ofera ce se cere: 18- 30 de ani, liceu sau facultate, carnet de conducere, experienta in domeniu, cunoasterea limbii engleze. ce se ofera: salariu 1260 euro, din care se scad impozite+contr social care fac ceva de genul 33% din brut adica +/- 415 Euro , apoi se mai scade chiria care e mini 200 euro deci din cei 1260 -415-200 = 645. Pai mai oameni buni daca cineva are aceste calificari castiga mai bine in Romania si nu merge sa faca munca pe care nici dracu nu o face in Danemarca sau in alte tari Europene. Pai pentru ce plateste un stagiar din acesta contributia sociala daca el munceste limitat numai 18 luni ?? sa tina trantorii din danemarca in spate pentru ca nu le place munca si stau pe spatele statului??

More: adevarul.ro 
                                ***   

                     

Regina Angliei, despre Kate Middleton: E leneşă, vanitoasă, cheltuitoare şi prostănacă

                  Scandal la palatul Buckingham! Regina Elisabeta a II-a este din ce în ce mai nemulţumită de soţia nepotului ei, Kate Middleton. 

Kate Middleton
FOTO: REUTERS

Kate Middleton

                                      ***


   François Hollande cere amendarea tratatului fiscal european

 

                François Hollande, candidatul opoziției socialiste la președenția Franței a insistat, duminică, asupra faptului că el va cere renegocierea tratatului fiscal european, tratat care a fost semnat în cadrul summitului Uniunii Europene de săptămâna trecută.
Hollande, care conduce detașat în sondajele de opinie, a avertizat-o și pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, sugerând că susținerea ei fățișă a candidaturii lui Nicolas Sarkozy, președintele în funcție al Franței, ar putea avea consecințe neplăcute, anunță publicația financiară „Financial Times”.

                Cei doi rivali la preşedinţia Franţei – Nicolas Sarkozy şi François Hollande – sunt verişori

                Un cercetător a refăcut genealogia amândurora. Strămoşul comun a locuit în regiunea Savoiei.                                                            
More:adevarul.ro
                                                          ***


 


                

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu