luni, 4 aprilie 2011

Poveste cu prinţi si prinţese

Plajă în apropierea Trearddur Bay în Anglesey, Wales













                        "Suntem acum o insulă regală!"



                   Aceasta este una din declaraţiile entuziaste ale lui Selwyn Williams, şeful Consiliului Local din Anglesey, prezicând prin aceasta avântul turismului de afaceri.
                      Insula Anglesey, Tara Galilor, are putine de oferit turistilor cu excepţia locurilor sălbatice măturate de vânturile cu ace de gheaţa ale mării, cu coastele accidentate si a unui sat cu numele cel mai lung din Marea Britanie:


LLanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch.

                     Cum se pronunţă? In afara  localnicilor şi a unor specialişti lingvişti nu cred că altcineva ştie.

                      Insula are o populaţie de 68.000 locuitori, ce se îndeletnicesc cu creştera oilor, - numărul oilor aproape ca depăşeşte numărul locuitorilor, - şi turismul, fiind al soilea angajator ca mărime.

                    Pe insulă se afla una din bazele  RAF Valley, unde prinţul William este pilot de căutare şi salvare.

                     Când a împlinit 21 de ani, de ziua lui, William l-a însoţit pe tatăl său într-un tur regal în Tara Galilor, unde au vizitat târgul Anglesey Food şi au deschis un centru pentru cei fără adăpost din Newport.

                    In noiembrie 2010 când Casa Clarence a anunţat căsătoria prinţului, acum în vârstă de 28 de ani şi a lăsat a se înţelege că după oficierea căsătoriei, tânăra pereche regală va locui într-o primă perioadă pe aceste meleaguri, insula a fost luată cu asalt de turişti, reporteri, fotografi.


                 "Ochii lumii sunt asupra noastră acum", mărturiseşte Jane Blakey, şeful Asociaţiei de Turism din Anglesey, iar James Stevenson, şeful "Adventure Elemente", grup specializat  în sporturi nautice şi activităţi pentru turişti a declarat că  vizitele site-ului său au crescut cu 30%. Drept pentru care, aşteaptă cu bucurie ca într-o zi prinţul William să închirieze unul din caiacele sale.

                    "Suntem lăsat în pace, e bine!", - răspunde prinţul William la întrebarea bunicii sale, Regina Elisabeta, când a vizitat baza da la RAF Valley.


                  Fotoreporterii, paparazi, şi alti curioşi s-au lovit de discreţia si, chiar putem spune de acea omerta localnicilor la întrebările insistente despre print si logodnica sa.

                     Toate aceste fericite întâmplări se pare că vor îndeplini visul mult râvnit al locuitorilor, de a fi o insulă regală.

Tara Galilor în verde închis


Sursă: AFP (United Kingdom)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu