luni, 2 aprilie 2012

puţin terorism politic

Ce este această lume?


Irlanda, locul cu prostituate legendare şi halbe record

 Irlandezii se laudă cu pasiunea lor pentru lucruri lumeşti. Prostituata Molly este cel mai cântat personaj naţional, iar în halba din sediul Guinness poţi turna 14 milioane de halbe normale. 

.... 

 Molly Malone, personaj al imnului neoficial dublinez, se află în colţul care dă către Biserica Sf. Andrei. Se spune că frumoasa vânzătoare de peşte ar fi trăit prin secolul al XVII-lea, vânzând moluşte şi scoici ziua şi prostituându-se noaptea. Unele legende susţin că a murit chiar pe Grafton Street, din cauza unei febre tifoide sau a unei boli venerice. Fără să vrea, a devenit unul din simbolurile Dublinului, purtând noroc tuturor celor care au deschis puburi şi restaurante (deloc puţine) cu numele ei. Are o puterea de seducţie atât de mare, încât 13 iunie a fost declarată Ziua Molly Malone.

Articol integral în adevărul.ro/actualitate

       Irlanda, 'ţara în care plouă, plouă, plouă', încearcă să ne arate că poate concura cu noi românii în ceea ce priveşte proxenetismul, hoţia, prostituţia sau beţia. Adevărul e că nu poate concura. Ei, irlandezii, au făcut greşeala de a  colora toate aceste tare in culori de legendă, frumos 'ambalate' în pachete turistice din care scot venituri considerabile. Noi, nu, le păstrăm şi le purtăm peste tot în lume, în varianta originală, ca o emblemă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu