marți, 30 noiembrie 2010

Stiaţi că...

                                                              Atenţie la aspirine!

                                   
                                    Fetuşii-băieţi ale căror mame au consumat medicamente pentru durerile de cap în primele şase luni de sarcină au un risc ridicat de malformaţii genitale.

                                    Un studiu făcut de Spitalul Naţional al Departamentului de Reproducere şi Institutul Naţional de Alimentare din Danemarca, arată că aspirina cu paracetamol, ibuprofen şi acetylsalicylstyre are aceleaşi efecte endocrine ca ftalaţii, în special calmantele ambalate în plastic şi pvc.

                                    Potrivit cercetătorului şef ,Henrik Leffers de la Rigshospitalet, aspirina este principala cauză pentru care bărbaţii danezi au probleme mari cu fertilitatea.

                                   Studiul este publicat în revista Reproducerea Umană.

                                   "Dacă până în prezent, spune  cercetătorul, nu există un motiv foarte serios pentru scăderea fertilităţii, se impune atenţiei supravieţuirea şi reproducerea pentru generaţiile viitoare.
                                    Durerea care ne strică buna dispoziţie de multe ori, este o parte naturală a fiinţei umane şi uneori trebuie s-o suportăm pentru supravieţuirea noastră ca popor. Această observaţie este valabilă atât pentru femei  dar mai ales  pentru bărbaţi, ştiind că se va descoperi o modalitate ştiinţifica de a atenua durerea."

noiembrie 2010

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu